Κυριακή 24 Μαΐου 2009

Σε ανώτερη δικαστική αρχή θα λογοδοτούν οι υπουργοί



Οι πολιτικοί θα δικάζονται από δικαστική αρχή ανώτερης βαθμίδας, ανακοίνωσε, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Δένδιας. Μιλώντας στην Καθημερινή της Κυριακής, έκανε λόγο για ειδική διαδικασία - την οποία δρομολογεί πλέον η κυβέρνηση - για τον νόμο περί ευθύνης υπουργών.
Περιγράφοντας το μέτρο στο οποίο προσανατολίζεται το υπουργείο Δικαιοσύνης, ο κ. Δένδιας σημείωσε ότι το υλικό που θα συγκεντρώνεται θα αξιολογείται από Δικαστικό Συμβούλιο που θα συσταθεί, το οποίο θα αποφασίζει εάν θα παραπέμπεται ή όχι η εκάστοτε υπόθεση στη Βουλή.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης προαναγγέλλει, παράλληλα, την επέκταση του ωραρίου λειτουργίας των δικαστηρίων αλλά και την επιμήκυνση του δικαστικού έτους.

Η πρόσκληση του πρωθυπουργού για διάλογο με στόχο την αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών είναι «υποκριτική», δηλώνει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, σε συνέντευξή του στην ίδια εφημερίδα. Ως πρώτη παρέμβαση για την αυτονόμηση της πολιτικής από τα συμφέροντα, προτάσσει ένα νέο εκλογικό σύστημα, «προσαρμογή του γερμανικού μοντέλου», το οποίο θα περιορίσει δραστικά τις εκλογικές δαπάνες.

Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΦΡΟΥΡΗΣΗΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ.ΠΡΩΤΑΡΧΙΚΟΣ ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΤΙΤΛΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΦΡΟΥΡΗΣΗΣ.ΕΔΡΑ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ.