Παρασκευή 8 Μαΐου 2009

Διακυβεύεται το εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων

Δραματική έλλειψη πόρων παρουσιάζει το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων το οποίο καλείται να ανταποκριθεί σε 15.000 αιτήσεις για τη χορήγηση εφάπαξ ποσού συνταξιοδότησης.
Ύστερα και από τη μαζική έξοδο του κλάδου από την εργασία, χάρη στις αλλαγές του ασφαλιστικού συστήματος από την κυβέρνηση, ο ασφαλιστικός φορέας των δημοσίων υπαλλήλων διαθέτει σήμερα ρευστό χρήμα για την εφάπαξ καταβολή σε μόλις 55 ασφαλισμένους.
Το ταμείο, με αποθέματα της τάξης των 2,5 εκατομμυρίων ευρώ, δεν μπορεί να εξυπηρετήσει ποσοστό μεγαλύτερο από το 0,4% των αιτήσεων.
Κάθε μήνα ο φορέας εισπράττει 23 με 24 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία αρκούν για την καταβολή του εφάπαξ σε περίπου 600 άτομα.
Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι 10.000 εκ των 15.000 χιλιάδων ασφαλισμένων που συνταξιοδοτήθηκαν δεν έχουν εισπράξει ακόμη το συγκεκριμένο ποσό.
Η αβεβαιότητα ενισχύεται ακόμη περισσότερο χάρη στις επιπτώσεις της διεθνούς οικονομικής κρίσης.
Πρόκειται για μία από τις περιπτώσεις που προκαλούν μεγάλα ερωτήματα γύρω από την αποτελεσματικότητα του κεντρικού σχεδιασμού για την Κοινωνική Ασφάλιση.

Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΦΡΟΥΡΗΣΗΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ.ΠΡΩΤΑΡΧΙΚΟΣ ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΤΙΤΛΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΦΡΟΥΡΗΣΗΣ.ΕΔΡΑ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ.