Παρασκευή 24 Ιουλίου 2009

Οι συνομιλίες «έκαψαν» τη δικηγόρο του Παναγιώτη Βλαστού


Προφυλακιστέα κρίθηκε μετά την απολογία της η Ελισάβετ Πούλιου, η δικηγόρος του Παναγιώτη Βλαστού που κατηγορείται για την υπόθεση της απαγωγής του εφοπλιστή Παναγόπουλου. Οι συνομιλίες της με τον Βλαστό «έκαψαν» τη δικηγόρο που δεν έπεισε την ανακρίτρια ότι «παραπλανήθηκε».
Οι συνομιλίες με τον πελάτη της Π. Βλαστό φαίνεται πως «έκαψαν» την Ελισάβετ Πούλιου, η οποία δεν κατάφερε να πείσει την 25η τακτική ανακρίτρια για την αθωότητα της και οδηγήθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού, εν μέσω κλαυθμών και λιποθυμιών, καθώς κρίθηκε πως αν αφεθεί ελεύθερη είναι ύποπτη να διαπράξει και άλλα αδικήματα στο μέλλον.

Η δικηγόρος ζήτησε στο υπόμνημά της να κηρυχθούν άκυρες οι καταγεγραμμένες συνομιλίες της με τον πελάτη της Παναγιώτη Βλαστό, καθώς, αφενός έτσι ποινικοποιείται η σχέση δικηγόρου-κατηγορούμενου όπως αναφέρει, αφετέρου αποτελούν παράνομο αποδεικτικό υλικό, που δεν μπορεί να αξιοποιηθεί στην ποινική διαδικασία. Η ίδια υποστήριξε για τις συνομιλίες ότι «ίσως, σε κάποιους διαλόγους μου να είμαι επιπόλαιη, φλύαρη και ανεκτική, αλλά ουδέποτε θα αποδεχόμουν έστω και σιωπηρά τη διάπραξη αξιόποινων πράξεων».

Παναγιώτης Βλαστός

Αναφορικά με τον Π. Βλαστό, η πρώην συνήγορος του ανέφερε στο υπόμνημα της, «Το μόνο επιλήψιμο που διαπιστώνω - υποστηρίζει μεταξύ άλλων στο υπόμνημά της- είναι οι υπερβολικές και αόριστες κουβέντες χωρίς αντίκτυπο, δεδομένου ότι ουδέποτε αντιλήφθηκα ότι ο Παναγιώτης Βλαστός είχε συγκροτήσει εγκληματική οργάνωση και διέπραττε αξιόποινες πράξεις. Πολλώ μάλλον, δεν εντάχθηκα ποτέ σε μια εγκληματική οργάνωση που αγνοούσα, αφού όπως αντιλαμβάνομαι από τους διαλόγους, ο Παναγιώτης Βλαστός και η σύζυγός του Άννα με παραπλανούσαν και φρόντιζαν να μην αντιληφθώ οτιδήποτε επιλήψιμο, γεγονός που αποδεικνύει περίτρανα ότι δεν γνώριζα πως διέπρατταν αξιόποινες πράξεις και μάλιστα σε οργανωμένη εγκληματική οργάνωση».

Απαντώντας για το ενδιαφέρον που επέδειξε ώστε ο Π. Βλαστός να πάρει άδεια, υποστήριξε πως προήλθε από το γεγονός ότι της είχε εκμυστηρευτεί ότι εκείνος και η σύζυγος του σκόπευαν να κάνουν ένα παιδί.

Βασίλης Στεφανάκος

Όσον αφορά την επίσκεψη που πραγματοποίησε στις φυλακές Λαρίσης και τη συνάντηση της με τον Β. Στεφανάκο, η Πούλιου υποστήριξε ότι « Η μόνη ίσως παρεξηγήσιμη στάση εκ μέρους μου είναι οι συνομιλίες με τον τέως εντολέα μου και η εξυπηρέτηση που έκανα μια μέρα που επισκέφθηκα τον Β. Στεφανάκο στη φυλακή Λάρισας για ενημέρωση εκκρεμούς υπόθεσής τους - μου έδωσε κάποιο χαρτάκι με γράμματα και αριθμούς εξηγώντας μου ότι πρόκειται για κινητό τηλέφωνο που πρέπει να δώσω στον Παναγιώτη Βλαστό».

Διευθύντης φυλακών Αγιάς

Αποκαλυπτική ήταν η δικηγόρος του Βλαστού για το ρόλο του πρώην διευθυντή των φυλακών Αγιάς, ο οποίος έχει τεθεί ήδη σε αργία, στην υπόθεση της μεταγωγής Βλαστού από τις φυλακές Τρικάλων σε άλλες . Όπως αναφέρει στο υπόμνημα της «Επισκέφθηκα το υπουργείο Δικαιοσύνης μία φορά, μετά από ραντεβού που έκλεισε η Άννα Βλαστού με τον κ. Μιχάλη Κυριακάκη, τον οποίο γνώρισα για πρώτη φορά, προκειμένου να αναπτύξω στον γενικό γραμματέα την αίτηση περί έκτακτης μεταγωγής, για λόγους υγείας του Π. Βλαστού από τη φυλακή Τρικάλων. Καθυστερήσαμε στο ραντεβού και ο γενικός γραμματέας είχε φύγει. Ο κ. Κυριακάκης μάς οδήγησε στο γραφείο της διευθύντριας Σωφρονιστικής Πολιτικής του υπουργείου, η οποία της απάντησε ότι ήδη το αίτημα θα εξεταζόταν από την αρμόδια επιτροπή, πιθανόν μετά τις ευρωεκλογές του Ιουνίου του 2009».

Διευθυντής φυλακών Τρικάλων - Γιώργος Τρομπούκης

Η Ελισάβετ Πούλιου αρνήθηκε ότι έδωσε στον Βλαστό πινακίδες του αυτοκινήτου του διευθυντή των φυλακών Τρικάλων, παρότι ο πελάτης της το ζητούσε επίμονα. Επίσης αποκάλυψε ότι γνώρισε τον Γ. Τρομπούκη σε μια συνάντηση με τον διευθυντή των φυλακών Τρικάλων και κατηγόρησε τον κατηγορούμενο για συμμετοχή στη σπείρα των απαγωγέων αναξιόπιστο πρόσωπο.

Απαγωγή Παναγόπουλου

Όσον αφορά την απαγωγή Παναγόπουλου, η δικηγόρος ανέφερε ότι ο Π. Βλαστός της είχε υποδείξει τρία άλλα άτομα ως δράστες, τα ονόματα των οποίων και κατάθεσε. Το όνομα ενός ακόμη ατόμου, που σύμφωνα με τον Βλαστό ήταν ο δράστης της δολοφονίας Αναγνωστόπουλου, για την οποία έχει κατηγορηθεί ο Ναστούλης, κατέθεσε στην ανακρίτρια η Πούλιου.

Κώστας Ναστούλης

Τέλος, σχετικά με τις κατηγορίες, ότι σε συνομιλία φέρεται να συναινεί σε σχέδιο δολοφονίας του Ναστούλη που της εκθέτει ο Βλαστός, η πρώην συνήγορος του τόνισε ότι «ουδέποτε προσπάθησα να πληροφορήσω τον Βλαστό για ημερομηνία που θα λάβει άδεια ο Ναστούλης», επισημαίνοντας ότι η μοναδική φορά που ανησύχησε ήταν όταν ο βλαστός άρχισε να εκτοξεύει απειλές για τη μητέρα του Ναστούλη και τότε εκείνη για να τον αποθαρρύνει είπε τη φράση «του αξίζει» προκειμένου να τον αποτρέψει από το να βλάψει τη μητέρα του.

Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΦΡΟΥΡΗΣΗΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ.ΠΡΩΤΑΡΧΙΚΟΣ ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΤΙΤΛΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΦΡΟΥΡΗΣΗΣ.ΕΔΡΑ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ.