Πέμπτη 9 Ιουλίου 2009

ΕΔΕ για τον διευθυντή των Φυλακών Αγιάς Χανίων



Ύποπτο για διαφθορά θεωρεί ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Δένδιας, τον διευθυντή των Αγροτικών Φυλακών Αγιάς Χανίων και προϊστάμενο του Υπηρεσιακού Συμβουλίου Σωφρονιστικών Υπαλλήλων, Μιχάλη Κυριακάκη, θέτοντάς τον σε διαθεσιμότητα και διατάσσοντας τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, καθώς και Προκαταρκτικής Εξέτασης από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Χανίων, με την εντολή να ολοκληρωθεί μέχρι τις 12 Ιουλίου 2009.
Σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης, ο Νίκος Δένδιας "διέταξε την ΕΔΕ και την Προκαταρκτική Εξέταση και έθεσε σε διαθεσιμότητα τον κ. Κυριακάκη μετά την αιφνιδιαστική υποβολή παραίτησής του από την Υπηρεσία, όπως και την ενημέρωση του υπουργού Δικαιοσύνης από την Διευθύντρια Σωφρονιστικής Πολιτικής, Χριστίνα Πέτρου, ότι ο συγκεκριμένος Διευθυντής επέδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη μεταγωγή του κρατουμένου Παναγιώτη Βλαστού από τις Φυλακές Τρικάλων στις Φυλακές Νέας Αλικαρνασσού. Μεταγωγή η οποία ουδέποτε πραγματοποιήθηκε, ύστερα και από την αρνητική εισήγηση του Ειδικού Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης κ. Γιώργου Μητρόπουλου".

Ακόμη, ο Νίκος Δένδιας δεν έκανε δεκτή την παραίτηση του Διευθυντή των Φυλακών Αγιάς από την Υπηρεσία, μέχρι την ολοκλήρωση της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης και της Προκαταρκτικής Εξέτασης.

«Είμαι αποφασισμένος ακόμη και η υποψία διαφθοράς να γίνεται αντικείμενο ενδελεχούς έρευνας, όπως έπραξα και αμέσως μετά την απόδραση Παλαιοκώστα, δεχόμενος τότε κριτική ότι δήθεν «συκοφαντώ» σωφρονιστικούς υπαλλήλους. Είναι γεγονός ότι ζούμε και λειτουργούμε απέναντι σε ένα διεφθαρμένο επί πολλές δεκαετίες σωφρονιστικό σύστημα. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα συμβιβασθούμε. Αντιθέτως, θα προσπαθήσουμε με τα μέσα που διαθέτουμε να καταπολεμήσουμε τη διαφθορά στις φυλακές, σίγουροι ότι έχουμε στο πλευρό μας, εκτός από την κοινωνία, τη μεγάλη μερίδα των σωφρονιστικών υπαλλήλων και των εξωτερικών φρουρών», δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Πηγή: Εφημερίδα "Ελευθεροτυπία"

Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΦΡΟΥΡΗΣΗΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ.ΠΡΩΤΑΡΧΙΚΟΣ ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΤΙΤΛΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΦΡΟΥΡΗΣΗΣ.ΕΔΡΑ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ.